Ulje avokada 100ml Eterra

960 рсд

Najkvalitetnija biljna ulja avokada dobijaju se hladnim ceđenjem celog ploda. Zbog visokog sadžaja vrednih masnih kiselina u mesu ploda i koštici presuju se čitavi plodovi, a ne samo semenke.  Najčešće se ovako dobijeno ulje koristi u kozmetici, za negu kože, kose i preparatima za sunčanje.

Poznato svojstvo hladno ceđenog ulja avokada u kozmetici je da omekšava kožu i pomaže prenosu aktivnih supstanci u dublje slojeve kože. Ima izrazito visok procenat penetracije u kožu.

Kategorije: , , Oznaka:

Opis

Ulje avokada ima visok sadržaj tzv. neosapunjivih tvari (2-10%), koji sadrže sterole i fitosterole, karotenoide i druge vitamine. Ovi sastojci su izrazito delotvorni u hidrataciji epidermisa, uz istovremeno restruktriruranje i regeneraciju kože, kao i pomoć u sintezi kolagena i elastina.

Zbog toga ulje avokada ima izvrsno delovanje u proizvodima za anti-age. Fitosteroli imaju izvrsna protivupalna svojstva koja pomažu u umirivanju izrazito osetljive i reaktivne kože.

Kozmetička svojstva:

Stabilizuje emulzije ulja u vodi, održava kožu vlažnom i glatkom, vrhunsko nosivo (bazno) ulje, pomaže zaceljivanje i sprečava iritaciju.

Avokado ulje je najbolje za tretman kože izložene suncu. Prirodan je baktericid i izvrsno ulje za tretman vlasišta i kose. Jedno je od najboljih ulja za tretman bora i zrele kože.

Najnovija saznanja pokazuju kako ulje avokada ubrzava sintezu kolagena u vezivnim tkivima.

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Ulje avokada 100ml Eterra“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *