Suva jagoda 100g – rinfuz

199 рсд

Kategorija: Oznaka:

Opis

Jagode pripadaju porodici ruža, a jedino su voće čije semenke nisu skrivene u plodu, nego se nalaze sa spoljne strane.

Lekovita svojstva jagode, kako ploda tako i listova biljke, pominju se još u antička vremena. Zbog toga ne čudi što je danas stručnjaci ubrajaju u supernamirnice.

Onima koji se muče sa suvišnim kilogramima nutricionisti preporučuju ovo bobičasto voće, naročito u ovo doba godine.

Jagode su bogate C vitaminom, A-vitaminom, vlaknima, imaju dosta gvožđa i folne kiseline. Osim toga, dobre su ako imate problema sa prolećnim alergijama.

Jedna porcija jagoda (veća šolja) ima oko 51,5 mg vitamina C, što je polovina potrebne dnevne doze ovog vitamina. Ovaj vitamin je poznat i saveznik jakog imuniteta, ali i moćan antioksidans koji može sprečiti pojavu i napredovanje katarakte.

Vitamin C je jedan od antioksidansa koji mogu pomoći pri prevenciji raka, s obzirom na to da je zdrav imunološki sistem najbolja odbrana tela od bolesti.

Jagode su bogate i antioksidansima luteinom i zeaksantinom, koji uklanjaju slobodne radikale i neutralizuju potencijalne posledice koje oni ostavljaju na ćelijama.

Pogotovo ako je uzet iz svežeg voća, vitamin C je od vitalnog značaja za proizvodnju kolagena, što pomaže u poboljšanju elastičnosti i otpornosti kože. Sa godinama opada proizvodnja kolagena u telu, pa je ishrana bogata vitaminom C jedan od uslova da imamo zdravu kožu koja izgleda mlađe.

Elaginska kiselina, koju jagode takođe sadrže, sprečila je dva glavna faktora u razvoju bora u ćelijama ljudske kože nakon kontinuiranog izlaganja UV-B zračenju, koje oštećuju kožu, pokazali su rezultati nedavnih istraživanja.

Zahvaljujući kombinaciji vitamina, minerala i vlakana koja se nalazi u njemu, ovo ukusno voće pomaže u borbi sa holesterolom, povišenim krvnim pritiskom, blagotvorno deluju na probavni trak

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Suva jagoda 100g – rinfuz“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *