Raženo integralno brašno Vega

75 рсд129 рсд

Kategorija: Oznaka:

Opis

Raž je strno žito, po svim osobinama veoma blisko pšenici. Postojbina raži i najznačajniji proizvodjački regioni su Pribaltičke zemlje i Rusija gde je to glavno „hlebno“ žito. Kod nas se raž ranije gajila više, a danas se gaji vrlo malo pa je raž zbog specifičnog ukusa i mirisa postala vrlo tražena u pekarskoj proizvodnji.

Firma „VEGA ADM“ ima sopstvenu proizvodnju raži na čemu bazira preradu i plasman integralnog ražanog brašna. Za sada se proizvodi i nudi na tržištu integralno raženo brašno, a u budućnosti planira se proizvodnja tipskih raženih brašna kao i mekinja.

Nekada su raž i proizvodi od raži smatrani siromašnom hranom medjutim najnovija saznanja koja su rezultat mnogobrojnih istraživanja pokazuju da raž ne samo da nije manje vredna, već da može biti vrlo značajna u ishrani zbog svojih nutritivnih i zdravstvenih svojstava. Istraživanja su pokazala da raž pozitivno utiče na ceo kardiovaskularni sistem, da ljudi koji redovno konzumiraju proizvode od raži manje obolevaju od raka, da imaju manje smetnji u probavi i niz drugih boljitaka. Posebna karakteristika pekarskih proizvoda od raži je specifičan miris i ukus koji su prijemčivi za velik broj konzumenata.

Firma „VEGA ADM“ ima sopstvenu proizvodnju raži koju skladišti i preradjuje u sopstvenom pogonu, pakuje i plasira na tržiste u obliku integralnog ražanog brašna čija proizvodnja je vrlo slična proizvodnji integralnog pšeničnog brašna. Osnovu proizvodnje čini priprema u kojoj se izdvajaju sve primese i zrno se površinski obradi. Specijalnom obradom i podešavanjem mlinskog kamena vrši se usitnjavanje do granulacije koja je najpogodnija za pekarsku proizvodnju koja zahteva prekrupu raži odredjene granulacije.

Da bi se dobio pekarski proizvod što prihvatljivijih organoleptičkih osobina, ražano brašno se mora mešati sa pšeničnim u različitim odnosima. Po Nemačkim standardima proizvodi se ražano pšenični hleb sa odnosom 75% raži i 25% pšenice, mešani hleb sa odnosom 50:50 i pšenično ražani hleb sa odnosima 25% raži i 75% pšenice, što preporučujemo i našim potrošačima.

Dodatne informacije

Količina

500g, 1kg

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Raženo integralno brašno Vega“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *