Psilijum u ljuspicama 50g Beyond

650 рсд

Ljuske semena biljke Plantago ovata, bogat vlaknima (prrodno visok sadržaj vlakana). Ljuspice psilijuma doprinose održavanju normalnog nivoa holesterola u krvi kao i normalnoj funkciji creva i ubrzanju prolaska crevnog sadržaja. Psilijum može da se koristi i kao brašno za pripremu različitih vrsta hleba, peciva, kolača i ostalih testa pri čemu je posebno pogodan za proizvode bez glutena.

Kategorija: Oznaka:

Opis

Ljuske semena biljke Plantago ovata, bogat vlaknima (prrodno visok sadržaj vlakana). Ljuspice psilijuma doprinose održavanju normalnog nivoa holesterola u krvi kao i normalnoj funkciji creva i ubrzanju prolaska crevnog sadržaja. Psilijum može da se koristi i kao brašno za pripremu različitih vrsta hleba, peciva, kolača i ostalih testa pri čemu je posebno pogodan za proizvode bez glutena.

Aktivni sastojak   na 100 g    1 kafena kašičica 2) 2 kafene kašičice (4g)

Psilijum (Plantago ovata) ljuska semena 100 g 2 g* 4 g*

* nutritivna referentna vrednost nije ustanovljena

Nutritivna deklaracija u 100g / % dnevnog referentnog unosa* *  RU Referentni unos za prosečnu odraslu osobu: 8400 kJ / 2000 kcal*

Nutritivne informacije         na 100 g                     1 kafena kašičica (2g)

Energ. vrednost          776kJ (193kcal) /                   15,5 kJ/3,9kcal

Masti                                        0,2 g /                               0g
od kojih zasićene masne kiseline 0g                                 0g
Ugljeni hidrati                          2,5 g /                                0,05g
od kojih šećeri                         0 g                                     0 g
Proteini                                    1,4g                                   0,03g
So                                            0,315g                               0,006g
Biljna vlakna                            87,8 g /                              1,7 g

Sastojci: 100% organski psilijum u ljuspicama (ljuska semena psilijuma, indijske bokvica, Plantago ovata)

Način primene: Odrasli i adolescenti: 2 kafene kašičice (4 g), a deca uzrasta 6-12 godina: 1 kafenu kašičicu (2 g) ljuspica rastvoriti u 2 dl vode, soka ili čaja. Pustiti da odstoji nekoliko minuta i popiti. Nakon ispijanja pripremljenog napita preporučuje se unos dodatne čaše vode i pojačani unos tečnosti (vode) tokom dana.

Napomene:  Dodaci ishrani ne mogu se koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Čuvati van domašaja dece.

Upozorenja: Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Trudnice i dojilje bi trebalo da se konsultuju sa lekarom pre uzimanja ovog proizvoda. Proizvod ne smeju da koriste osobe koje su osetljive na bilo koju komponentu proizvoda. Proizvod uzimati minimum 1 sat pre ili posle uzimanja lekova ili drugih dodataka ishrani. Efekti su najčešće primetni 12-24 sata nakon uzimanja prve doze. Prilikom korišćenja proizvoda moguća je flatulencija i nadimanja stomaka. U slučaju pojave bola u grudima, povraćanja, teškoća pri gutanju ili disanju, pojave bola u stomaku, mučnine, povraćanja ili groznice, potrebno je posavetovati se sa lekarom. Proizvod ne treba koristiti u slu;aju problema sa gutanjem, ako imate dijabetes melitus, ili u slučaju iznenadne promene u radu debelog creva, rektalnog krvarenja ili u slučaju nepražnjenja creva nakon korišćenja drugih laksativnih proizvoda.  Proizvod ne bi trebalo uzimati neposredno pre odlaska na spavanje.

Način čuvanja: Čuvati na sobnoj temperaturi.

Dodatne informacije

Količina

50gr, 100gr

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Psilijum u ljuspicama 50g Beyond“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *