Organski Kakao Prah Dominikana – JustSuperior

415 рсд

  • Organski Superior kakao prah Dominikana
  • Organski kakao prah Dominikana stiže direktno sa plantaža Dominikanske Republike.
  • Dominikana kakao prah dolazi od dobavljača koji poseduje sopstvene plantaže i vrlo su posvećeni pažljivom fermentisanju i sušenju kakaoa, tako da je njihov kakao prah vrlo finog ukusa i arome.
  • Pored organskih sertifikata, firma koja se bavi našim Dominikana kakao prahom poseduje i setifikat za ’fer poslovanje’ (fair trade), kao i Rainforest Alliance sertifikat.
Kategorija: Oznaka:

Opis

Dominikana kakao prah je sigurna prečica do boljeg zdravlja!

Da li znate da sa samo par kašičica dnevno Just Superior Dominikana kakaa vaš mozak može biti rasterećeniji, a raspoloženje pozitivnije, dok će vaše srce i krvni sudovi funkcionisati mnogo bolje i pravilnije? Ova biljka je poznata po tome da čuva organizam od slobodnih radikala, reguliše nivo šećera i holesterola, pospešuje koncentraciju, koristi se kao afrodizijak i antioksidans. Probajte i sami, a pored sjajnog ukusa, bićete oduševljeni reakcijom sopstvenog organizma.

Kakao prah je prava hrana bogova!

Drvo ove biljke su gajili još drevni narodi Maje i Asteci, od čijeg ploda već hiljadama godina nastaju proizvodi koji su neizostavni u ishrani ljudi. Potiče sa plodnog zemljišta Južne Amerike i široko je poznat po svom jedinstvenom ukusu, ali i terapeutskim i nutritivnim svojstvima. Njegovo generičko ime (Thebroma) u prevodu znači „hrana bogova“, pa ne iznenađuje što je korišćen u religioznim obredima, što su ga davali ratnicima pre bitaka, a imao je i primenu u različite medicinske svrhe. Kada je Kortez prvi put doneo ovu biljku u Evropu, napisao je: „Božanski napitak koji izgrađuje otpornost i pobeđuje umor. Šolja ovog predivnog napitka omogućava čoveku da hoda ceo dan bez hrane.“

Posle Perua i Ekvadora, nekoliko zemalja Južne Amerike je poznato po dobrom kakaou, među kojima je i Dominikanska Republika.

Kompanija koja proizvodi Just Superior Dominikanu, je porodična firma koja se bavi kakaom od 1905. godine! Poseduju svoje plantaže, vrlo su posvećeni pažljivom i naučno utemeljenom fermentisanju i sušenju, kao i izboru najboljih sorti iz Dominikane, koji rezultuju Dominikana organskim prahom predivnog ukusa, arome i visoko kontrolisanog kvaliteta. Pored organskih sertifikata, poseduju i setifikat za ’fer poslovanje’ (fair trade), kao i Rainforest Alliance sertifikat. Sertifikati su od izuzetne važnosti za proizvodnju kakaoa, jer pokazuju da se kompanija ne bavi masovnom industrijskom proizvodnjom ove biljke, već vodi računa da očuva njene prave vrednosti.

Dodatne informacije

Težina 150 g

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Organski Kakao Prah Dominikana – JustSuperior“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *