Organski Kakao Prah Criollo – JustSuperior

715 рсд

Sastojci: 100% organski kakao prah iz Perua. Pakovanje traje oko mesec dana.

  • Organski Superior perunaski sirovi kakao prah Criollo
  • Iz samo jedne oblasti Perua – jedinstveno poreklo
  • Direktno sa plantaža – garantovana čistoća, poreklo i svežina
  • Autohtona sorta – garantovani efekti na zdravlje, energiju i raspoloženje
  • Istinski hladno procesiran – retkost na tržištu
Kategorija: Oznaka:

Opis

Kakao – hrana drevnih kraljeva i bogova

Verovatno ste kakao prah već koristili u svojoj ishrani do sada. Možda ste i čuli različite tvrdnje vezane za njegove pozitivne uticaje na srce, pritisak, raspoloženje, energiju i nivo gvožđa u krvi? A možda ste i primetili da za proizvod iz marketa i organski kakao cena varira astonomski. Dozvolite da vam objasnimo zašto.

Zašto ne osećate sve te obećane efekte od proizvoda koji koristite?  

Zato što reći da je svaki organski kakao isti je isto kao da kažete da je svaki automobil na svetu isti i da ima jednake performanse. Prvo da se podsetimo da je konvencionalni kakao prah više štetan nego koristan – pored toga što ne zadržava gotovo ništa od fitonutrijentata nakon agresivnih procesa prerade koje prolazi (uključujući alkalizaciju), on sadrži teške metale u opasnim količinama. Sa druge strane – svaki organski kakao ima neku vrednost. Ali kolika će ona biti, zavisi od kvaliteta i sorte.

Kakao je jedna od najfascinantnijih superhrana koju nam je priroda podarila. Sadrži čitav spektar minerala, aminokiselina i fitonutrijenata, od kojih su flavanoli verovatno najpoznatiji. Njegovo generičko ime (Thebroma) znači „hrana bogova“, pa ne iznenađuje što je Kortez, kad ga je prvi put doneo u Evropu, napisao: „Božanski napitak koji izgrađuje otpornost i pobeđuje umor. Šolja ovog predivnog napitka omogućava čoveku da hoda ceo dan bez hrane.“

Međutim, o kakvom kakaou je on pričao? 

Pričao je o starim autohtonim sortama, iz zemalja Južne Amerike, obrađenim sa ogromnim znanjem i pažnjom. Nauka je danas potvrdila da zdravstveni benefiti zavise u ogromnoj meri od sorte, porekla i načina prerade, i da ranija istraživanja ne mogu da se primene na bilo koji kakao prah (čak ni organski).

Na tržištu na kom dominira procesirana hrana, masovna proizvodnja i traženje načina da sirovine budu što jeftinije bez ikakvog osvrta na njihov uticaj na zdravlje, kako je uopšte moguće pronaći kakao prah datih karakteristika? Još kada uzmemo u obzir da ne postoji nikakva regulativa koja bi kontrolisala da li je zaista sirov ili neke određene sorte, kako se piše na pakovanjima, možemo da pretpostavimo da je ovo neverovatno težak izazov.

Dodatne informacije

Težina 150 g

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Organski Kakao Prah Criollo – JustSuperior“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *