Kukuruzno žuto bašno 500g Vega

65 рсд

Kategorija: Oznaka:

Opis

Beli i žuti kukuruz su istog porekla i sastava. Potiču iz Centralne Amerike (Meksiko), a prenet je u Evropu posle otkrića Amerike. Zahvaljujući rodnosti, niskim troškovima proizvodnje i mogućnosti korišćenja kukuruz se u svetu brzo širio i postao jedna od vodećih kultura u svetu odmah posle pšenice i pirinča. Danas se seje više vrsta kukuruza, ali je ZUBAN od daleko najvećeg značaja. Za kukuruz je značajno da se može preradjivati i koristiti na različite načine tako da se danas na tržištu nalazi više stotina najrazličitijih proizvoda, od proste prekrupe do C vitamina i tekstila.

Najjednostavniji način prerade je suvo mlevenje pri čemu se dobijaju brašna i drugi proizvodi kao što su pivarski griz, kukuruzna krupica, kukuruzna klica i drugi proizvodi suve prerade.

Firma „VEGA ADM“ proizvodi integralno kukuruzno brašno od žutog kukuruza sa svim delovima zrna što mu daje vrlo prijatan ukus i druge organoleptičke osobine. Najviše se koristi za proizvodnju palente i proje koji spadaju u omiljena jele u ovim krajevima.

U firmi „VEGA ADM“ kukuruz se preradjuje posebnim postupkom koji započinje izborom pravih hibrida, a završava se mlevenjem na posebno podešenom mlinskom kamenu i pakovanjem u specijalnu ambalažu. Posebna pažnja se posvećuje pripremi kukuruza za mlevenje koja se sastoji u izdvajanju svih primesa koji utiču na organoleptičke osobine i površinskoj obradi sa kojom se odstranjuju površinske nečistoće i vršna kapa. Kukuruzno brašno od ovako pripremljenog zrna je mnogo ukusnije, hranljivije i zdravstveno bezbednije.

Za razliku od belog žuti kukuruz sadrži značajne količine karotina koji mu daju žutu boju, pored karotina neki zubani sadrže i B12 vitamin, kao i hrom.

Kukuruzno žuto brašno proizvodi se po proizvodjačkoj specifikaciji, a kontrolu usaglašenosti po proizvodjačkoj specifikaciji vrše akreditovane institucije.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Kukuruzno žuto bašno 500g Vega“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *