Koza nostra liofilizvana kozja surutka u prahu 100g

3.300 рсд

  • Regeneracija i detoksikacija jetre
  • Jačanje imuniteta
  • Regeneracija disajnih organa
  • Detoksikacija organizma
  • Poboljšanje krvne slike
  • Vretenasta struktura mišićne mase
  • Regulisanje telesne težine
Kategorija: Oznaka:

Opis

Koza-nostra liofilizovana kozja surutka se preporučuje svima. Jača imuni sistem, ima izuzetnu moć regeneracije i detoksikacije organizma. Naročito se preporučuje deci, sportistima, bodibilderima, fitnes takmičarima, starijim osobama, trudnicama i dojiljama.

Kozja surutka je oduvek bila sporedni proizvod koji se odstranjivao i bacao jer ljudi nisu bili upoznati sa njenim dejstvima. Danas je surutka u narodu poznata kao jedan od najzdravijih prirodnih napitaka na svetu. Toliko je zdrava da se može piti celog života. Bogata je kalijumom, natrijumom, magnezijumom, fosforom, gvožđem, cinkom, bakrom, kobaltom, manganom, molibdenom, kao i vitaminima: B2, B6, B12, C, K. Proteini iz surutke se porede sa proteinima majčinog mleka. Niska kalorijska vrednost je svrstava i u grupu proizvoda preporučljivih i kod mršavljenja.

Liofilizacija je jedini proces izvlačenja H2O iz namirnica gde njihova hranljiva vrednost ostaje nepromenjena, pa tako i liofilizovana kozja surutka sadrži sve sastojke kao i tečna, sem vode, neprijatnog ukusa i mirisa.

Kozanostra

Geografsko Poreklo
Selo Gunjaci se nalazi na tromeđi Valjeva, Loznice i Ljubovije. Na padinama planine Rožanj u rasponu od 400m do 1000m nadmorske visine. Mesto koje obiluje prirodnim bogatstvima i kao takav, kraj ima velike potencijale za gajenje i proizvodnju kvalitetnih prirodnih proizvoda. Našim kozama u ishrani je dostupno preko 200 vrsta različitih biljaka, što samim time indirekto utiče na kvalitet surutke i sira, što nas čini prepoznatljivim i jedinstvenim na tržištu.

 

Kako nastaje kozja surutka?
Kozja surutka, pravi se od svežeg mleka, odnosno to je nuspredukt kozjeg sira. To je tečnost koja ostaje kada se sirna prašina veže u sir. Savremena tehnologija liofilizacijom omogućila je da se kozja surutka preoblikuje u prah. Samim tim se sačuvaju sva svojstva, a konzumacijom takve imate proizvod za široke namene u postizanju vrhunskih sportskih rezultata i očuvanju zdravlja na potpuno prirodan način.

Šta je liofilizacija?
Liofilizacija je tehnika sušenja koja se koristi za mnogobrojne medikamente ekstrakte organa ili biljaka, serume, vakcine, antibiotike, vitamine. Oni mogu da se promene ako se suše klasičnim metodama. Liofilizacija se odvija u tri faze:
– potpuno smrzavanje, vrlo brzo i na vrlo niskoj temperaturi
– sublimacija, koja se izaziva brzim stvaranjem visokog vakuma. U toku ove metode voda prelazi iz čvrstog stanja (led) u stanje pare, ne prelazeći kroz tečno stanje
– dehidratacija, ova metoda ima zadatak, da laganom zagrevanju eliminiše poslednje tragove vode.
Tok liofilizacije zavisi od mnogobrojnih faktora posebno od prirode supstancije koje se tretira zatim od raspodele manje ili više voluminozne mase. Mora da se izvodi vrlo pažljivo, posebno u pogledu temperature zamrzavanja relativnog zagrevanja, evakuacije para i njihove kondenzacije. Liofilizovani proizvodi su amorfne mase, brižljivo zatvoreni ili zapečaćeni pod inertnim gasom ili u vakumu. Rok trajanja im je praktično neograničen. Vrlo su higroskopni, tako da je dovoljno u trenutku upotrebe dodati podesnu zapreminu vode da se vrate u stanje prvobitnih svežih proizvoda.

Prednost liofiliziranih namirnica su:
– velika trajnost
– održanje strukture i originalnog oblika
– dobra topivost proizvoda u prahu
– dobra rekonstrukcija kod ponovnog primanja vode (rehidratacija)
– neznatne promene boje, arome i ukusa
– minimalan gubitak vitamina
Postupak liofilizacije smatra se jednim od najboljih postupaka za sušenje i dugotrajno očuvanje osnovnih organoleptičkih svojstava mnogih namirnica.

Često postavljana pitanja
1. Da li surutku smeju da piju deca?
Naravno, surutka je najsličnija majčinom mleku i kao takva se preporučuje i deci mlađih uzrasta.
2. Kada je najbolje piti surutku?
Surutka se može piti ujutru na prazan želudac, u kombinaciji sa drugim namirnicama, a sportistima se preporučuje posle treninga.
3. Koji je rok trajanja?
Prednost liofilizovanih proizvoda jeste što nemaju ograničen rok trajanja, što važi i za surutku.
4. Kako je potrebno čuvati otvorenu kutiju surutke?
Surutku možete čuvati na sobnoj temperaturi.
5. Koliko dugo traje jedno pakovanje surutke?
Jedno pakovanje je dovoljno za oko mesec dana korišćenja.
6. Da li surutku smeju piti osobe intolerantne na laktozu?
Da, smeju.
7. Koliko dugo se sme piti liofilizovana surutka?
Liofilizovana kozja surutka Koza Nostra je potpuno prirodan proizvod, bez ikakvih dodataka i kao takva se sme koristiti dugo koliko korisnik želi.

Način upotrebe:
Jedna kašika liofilizovane surutke menja jedan decilitar sveže, tek obrane kozje surutke.
Način upotrebe: Jednu kašiku liofilizovane kozje surutke dnevno direktno rastopiti u ustima ili dodati u smuti, sok, salate.

Nutritivne vrednosti na 100g:

 Energetska vrednost:

1662,6kJ/395,9kcal

Protein:

14,97%

Masti:

7,89%

Ugljeni hidrati:

65,66%

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Koza nostra liofilizvana kozja surutka u prahu 100g“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *