Akcija!

Eterično ulje eukaliptusa 10ml Natura oleum

696 рсд

Postoji preko sedam stotina vrsta eukaliptusa, od kojih se mnoga koriste za proizvodnju eteričnog ulja, ali je samo mali broj efikasan za upotrebu u aromaterapiji. Najpoznatiji je Eucalyptus globulus i ne treba ga mešati sa Eucalyptus radiata ili bilo kojom drugom vrstom eukaliptusovog eteričnog ulja.

Eterično ulje eukaliptusa ima svež drvenast, zemljani miris, sa jakom lekovitom aromom i tankom konzistencijom. Kada se koristi u aromaterapiji, smatra se gornjom notom.

Eukaliptusovo ulje je fantastičan dodatak uljima i losionima za masažu, proizvodima za čišćenje u domaćinstvu, proizvodima za ličnu higijenu (uključujući šampone i balzame).

Kada se udiše, esencijalno ulje eukaliptusa može se koristiti za unapređenje emocionalnog blagostanja, a tokom meditacije je korisno za fokusiranje na odnose.

Kategorija: Oznaka:

Opis

Eukaliptus ima pozitivno dejstvo na artritis, ublažava reumu i bolove u mišićima pa se veoma često koristi i kao dodatak mastima i oblogama. Ublažava sinusitis, kašalj, simptome prehlade, bronhitis, a pokazao se korisnim i u tretmanima hroničnog opstruktivnog bronhitisa. Može se koristiti za tretiranje mutirane gljivice Candide, deluje protiv akni, čisti manje rane, ublažava simptome dijabetesa i jača imuni sistem.

Pojedini stomatolozi koriste eukaliptusovo ulje kao rastvarač za obnavljanje korenskih kanala, a veoma često se može naći i kao dodatak u pastama za zube. Pored toga, eukaliptusovo ulje je korisno kao sredstvo protiv insekata i kao prirodno sredstvo za odstranjenje fleka. Ako se pravilno razblaži, može se koristiti na kućnim ljubimcima i na ljudima.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Eterično ulje eukaliptusa 10ml Natura oleum“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *